Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Felhasználási feltételek

A konyvtarpalota.hu használói

A https://konyvtarpalota.hu/ könyvtár használója lehet minden természetes és jogi személy, aki a könyvtárhasználat feltételeit teljesíti.

1. A térítésmentes webáruház használatának feltételei és esetei

1. 1. Regisztrációhoz nem kötött webáruház használati lehetőségek:

1. 2. Regisztrációhoz kötött webáruház használati lehetőségek: 

Az előző pontban felsoroltakon kívüli szolgáltatások térítésesen vehetőek igénybe. A térítéses szolgáltatások egy része csak könyvtári tagsággal vehető igénybe.

1. 2. 2 Kölcsönzés

Feltétele a Krúdy Gyula Városi Könyvtárba való beiratkozás

https://konyvtarpalota.hu/ webáruházon keresztül történő kölcsönzés feltétele a könyvtárba, ezen kívül a webáruház állományba való beiratkozás. (A beiratkozási (tagsági) díj összegét a Könyvtárhasználati Szabályzat 1. számú melléklete tartalmazza.) A webáruházba történő beiratkozás éves díja: 1000 Ft

 • A webáruházon keresztül kizárólag felnőtt könyvtárhasználók kölcsönözhetnek
 • Felnőtt könyvtárhasználó egy-egy alkalommal legfeljebb 3 kötetet kölcsönözhet. A határidő 2 hét, amely – ha más könyvtárhasználó közben nem igényelte a könyvet – 1 hétre meghosszabbítható.
 • A dokumentumok kölcsönzési határidejének hosszabbítása történhet: személyesen, telefonon és e-mailben, a Textlib katalógusunk honlapján keresztül, közösségi oldalon, honlapunk csevegőprogramján keresztül.
 • Hosszabbítás esetén a könyvtár kötelezheti a könyvtárhasználót a kölcsönzött dokumentum bemutatására!
 • A webáruház állományában meglévő, de kikölcsönzött műveket a könyvtáros a könyvtárhasználó kérésére előjegyzi, majd a dokumentum beérkezéséről a könyvtárhasználót értesíti. A díjszabását a Könyvtárhasználati Szabályzat 1. számú melléklete szabályozza.
 • A kölcsönzési határidőt mulasztó – ha a határidő meghosszabbítását nem kérte – késedelmi díjat fizet. A díjszabását a Könyvtárhasználati Szabályzat 1. számú melléklete szabályozza.
 • A kölcsönzési határidőt mulasztó könyvtárhasználóval szemben, aki a kikölcsönzött dokumentumokat a könyvtár írásbeli felszólításai ellenére sem hozza vissza, bírósági eljárás kezdeményezhető.
 • Elveszett, megrongált dokumentum tényleges értékét vagy a helyrehozáshoz szükséges költségeket (másolás, javítás, kötés stb.) a könyvtárhasználó köteles megtéríteni. 

1. 2. 3 Vásárlás

Megvásárolható könyvek, illetve termékek szállításának, fizetésének feltételei:

A megvásárolható könyvek és termékek ellenértékét a vevő nyitvatartási időben, személyesen tudja kiegyenlíteni.
Szállítási igény esetén használható elérhetőség:
Tel.: 06-88-592-060, E-mail: konyvtar@krudylib.hu

Adatok és információk

A https://konyvtarpalota.hu/ domainnév, valamint a konyvtarpalota.hu név szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása – a hivatkozás kivételével – kizárólag a THURY-VÁR Nonprofit Kft. előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges. A https://konyvtarpalota.hu/ honlap/website bármely szolgáltatásának igénybevételével, az oldalak megtekintésével a Felhasználó az alábbiakat automatikusan elfogadja:

 • A portálon megjelenített adatok és információk szerzői jogi védelem alatt állnak és a Kiadó tulajdonát képezi.
 • A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket vonhat maga után. A Kiadó követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését. A Kiadó fenntart minden, az itt található tartalom bárminemű másolására, terjesztésére vonatkozó jogot.
 • A Kiadó írásos hozzájárulása nélkül tilos a honlap/website tartalmának vagy egy részének (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és újrakiadása vagy értékesítése.
 • A honlap megtekintése díjmentes, saját használatra egyes részei számítógépre lementhetők, vagy kinyomtathatók, de a honlapon található adatok és információk utánközlése kizárólag a Kiadó külön írásos engedélyével lehetséges.
 • A honlap részeinek letöltési mértéke nem veszélyeztetheti a weboldal működését. Amennyiben ilyen jelenség tapasztalható, az adott IP cím felé minden adatforgalom lezárható, illetve jogi eljárás indítható a szolgáltatás veszélyeztetése miatt.
 • A honlap felületén minden beírt hozzászólással kapcsolatos rendelkezési jogáról a hozzászóló Felhasználó automatikusan lemond, így azok a Kiadó által szabadon felhasználhatók, újraközölhetők a hozzászólás beírójának külön engedélye nélkül is.

Felelősség

A https://konyvtarpalota.hu/ honlap üzemeltetése során a Kiadó igyekszik a lehető legpontosabb információkat szolgáltatni. Az információk esetleges félreértéséből, vagy a helytelen következtetések levonásából eredő esetleges károkért a Kiadó nem vállalja a felelősséget. A Kiadó a forrás segítségével közölt cikkeket változtatás nélkül adja közre, ezért a cikkek szereplőivel nem azonosul és a cikkek mondanivalója nem a Kiadó véleményét tükrözi. A honlapon megjelenő hirdetések tartalmáért a Kiadó nem vállal felelősséget. A Kiadó igyekszik körültekintően eljárni a hirdetésekkel kapcsolatban, de az azokon vállalt akciós ajánlatok, árak és egyéb információk valódiságáért kizárólag a hirdető alany felel.

A honlap felületén minden beírt hozzászólás, az oldalain megjelenő szövegek, valamint a kapcsolódó hozzászólások (amelyek a Felhasználóktól származnak) tartalmát a Kiadó rendszeresen ellenőrzi, és szükség esetén a lentebb leírtak alapján kezeli. A https://konyvtarpalota.hu/ honlap ezekkel a szolgáltatásokkal az információ és az eszmecsere szabad áramlásának ad teret, viszont az ott megjelenő információkkal nem feltétlenül ért egyet. A honlap üzemeltetése során a Kiadó igyekszik a „Fórum” és „Blog” menüpontok alatt esetlegesen megjelenő jogot, törvényt, becsületet sértő hozzászólásokat részlegesen vagy teljes terjedelmükben törölni, amennyiben az alábbi esetek fennállnak: rágalmazás, becsületsértés, kegyeletsértés, közösség elleni izgatás (nemzeti, faji, etnikai, vallási vagy egyéb csoportok ellen), nemzeti jelkép megsértése, rémhírterjesztés vagy pánikkeltés, közveszéllyel fenyegetés, személyi jogok, jó hírnév megsértése, a Kiadó ill. a https://konyvtarpalota.hu/ honlap üzleti érdekeinek megsértése.

Tilos ezen kívül a hozzászólásokban direkt kereskedelmi reklámot, vagy arra sugalló információt megjelentetni, illetve a Kiadó ill. a https://konyvtarpalota.hu/ honlap üzleti érdekeit megsérteni.

A fenti elvekkel ütköző hozzászólásokat a Kiadó saját észlelés, vagy bejelentés után a lehető legrövidebb időn belül megvizsgálja, és szükség esetén részben vagy teljes egészében törli. Kirívó vagy megismétlődő esetben az érintett Felhasználó(k) kitiltása is alkalmazható a honlap rendjének fenntartása érdekében.

A Kiadó megfelelő technikai megoldásokkal védi a honlap regisztrált Felhasználóinak a honlapon megjelenő személyes adatait (név, e-mail cím, avatar kép, elérhetőségi adatok stb.), de az ilyen mások által is megtekinthető adatok esetleges rosszindulatú felhasználásáért nem vállalja a felelősséget.

Felhasználói adatok törlése és letöltése a vevői fiókban

A Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő törölje a rá vonatkozó személyes adatokat. Ezen kívül a Felhasználó jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat géppel olvasható formátumban megkapja.

A regisztrált felhasználó a fiókjába történő bejelentkezéskor a személyes adatainak törlésére és letöltésére szolgáló gombbal minden adatát törölni tudja a webáruházból.

Felhasználói adatok törlése és letöltése szöveges menüpontban:
A Felhasználó (vendég vásárló vagy hírlevél feliratkozó) egy erre a célra létrehozott szöveges menüpontban az e-mail címe megadásával kérvényezheti a személyes adatainak a törlését vagy letöltését. E-mail címe megadását követően a felhasználó egy e-mailt kap, amiben egy linket talál. Törlési kérelem esetén a linkre kattintva minden felhasználóról tárolt adat törlődik a rendszerből.

Korlátozások

A honlap használatából vagy elérhetetlenségéből, használhatatlanságából eredő bármilyen kár megtérítését a Kiadó kizárja. Az elektronikus formában továbbított üzenetek megsemmisülése, késedelmes megérkezése, egyéb hibája miatt beálló károk tekintetében a Kiadó minden kártérítési felelősséget kizár. A honlapon található külső hivatkozások általi tartalom nem áll a Kiadó befolyása alatt, ezért ezekért a tartalmakért a Kiadó felelősséggel nem tartozik.

A Kiadó fenntartja a jogot a weboldal tartalmának és jelen nyilatkozatnak előzetes értesítés nélkül történő megváltoztatására.

Keresés