Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
0 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

KÖLCSÖNÖZHETŐ

A skandináv krimi kedvelőinek. A Fjällbacka sorozat 8. része.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: ISBN: 9789633244289
Várható szállítás: 2022. szeptember 27.
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Gyártó: Animus Kiadó

Az átvételről röviden

CSAK A KÖNYVTÁRBAN SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL TUDJUK ÁTADNI. 
Szállítási igénye esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

06-88-592-060 ; konyvtar@krudylib.hu ; Facebook.com/kgyvk

   

Leírás

1974 nagyszombatján egy öttagú család nyom nélkül eltűnik a Fjällbacka partjainál fekvő Valö szigetéről. A kiérkező rendőröket különös látvány fogadja: a ház úgy fest, mintha a család - az ünnepi ebéd közepén - egyszerűen felállt és távozott volna, magára hagyva az egyéves Ebbát, aki magányosan sírdogált az étkezőben.
Évtizedekkel később Ebba visszatér a szigetre, hogy felújítsa az egykor az apja által vezetett iskola épületét. Férjével nemrégiben veszítették el a kisfiukat, és most a munkába temetkezve próbálják feldolgozni a gyászt. Úgy tűnik azonban, valakinek nagyon az útjában vannak: egy éjszaka rájuk gyújtják a házat. Szerencsére csak az épületben esik kár, s folytatódhat a felújítás. Ám hamarosan újabb baljós esemény történik: amikor felszedik az étkező padlódeszkáit, emberi vér nyomaira bukkannak.
A nyomozást vezető Patrik Hedström és kollégái egyre biztosabbak abban, hogy a család egykori eltűnése és a mostani gyújtogatás összefügg. Természetesen a nyomozó feleségét, a nyughatatlan és mindig kíváncsi Erica Falckot is foglalkoztatja az ügy, s úgy érzi, csak akkor kaphat választ kérdéseire, ha egyre mélyebbre ás a múltba.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Olvasói vélemények könyves oldalakról

„ Ha valaki egyedül ennyire tud gyűlölni, vajon együtt mennyi szeretetre volnánk képesek?”

Örülök, hogy úgy döntöttem visszatérek a krimi műfajához. Läckberg enyhén szólva is meglepett. Szeretem az olyan krimiket, amiben nem szuttyog állandóan a vér és brutálisnál brutálisabb gyilkosságokról szólnak.
Fjällbacka partjainál fekvő Valö szigetén játszódik a történet és volt egy régi esemény, konkrétan egy egész család eltűnése. Ez áll a történet középpontján. Nagyon érdekes volt az egész kibontása, és az ügy körül a jelenben játszódó események megélése. Először kicsit nehezményeztem, hogy több ember szerepel párhuzamosan és újabbnál újabb svéd neveket kell megjegyeznem, de hamar belejöttem. Läckberg szépen bemutatja a hátteret, a szereplőinket és az embereket. Szeretem az ilyen leírásokat, és nem veszti el az arányt, megfelelően adagolja a történet szempontjából is.
„ Senki sem sejthette, mennyire tud fájni a megbánás. Azt hitték, helyesen cselekszenek. Amikor rájöttek, hogy nem így van, már túl késő volt.”

Jól szövi az emberek bemutatását is, egyre több szálat tesz a történetünkhöz, hogy jobban beleláthassunk az emberek fejébe. Sok árnyalat érződik a szereplőinkben, én majdnem minddel együtt tudtam érezni. Mindannyiunk hurcol sebeket, de vannak olyanok, amik nagyon fájnak és vannak olyanok, amik feledésbe merülnek. Itt is akad jó pár. Azt kell mondjam, hogy az írőnő jól csinálja, amit csinál. És jól keveri a kártyákat is. Már több mint a felénél jártam, amikor egy halvány, de tényleg nagyon halvány gyanú támadt bennem. Volt egy nagyon régi szál is méghozzá olyan, ami a valóságnak is megfelel. Hermann Göringé és ez meglepett. Ott is szinte tapintható az izgalom. Utána olvastam, tényleg igaz volt, ahogy Läckberg beleszőtte őt a régmúltba.

„ – Te vagy a partra vetett bálna. Én terhes vagyok. Neked mi a mentséged? ”
Kellemes humora is van az írónőnek. Semmi erőltetettség, csak szimplán jó poénok. Csűrhetem, csavarhatom a lényeg ugyanaz. Egy nagyon jó könyvet olvastam és biztos vagyok benne, hogy tovább olvasom az írőnő könyveit. Megmutatta az embereket minden oldalról, és ért hozzá ez biztos.

(kriszet_Paulinusz)

In.: https://moly.hu

Keresés