Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
0 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

A fantasztikus könyvek kedvelőinek. A Dűne-sorozat 3. része.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: ISBN: 9789634069058
Várható szállítás: 2022. október 06.
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Gyártó: Gabo Kiadó

Az átvételről röviden

CSAK A KÖNYVTÁRBAN SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL TUDJUK ÁTADNI. 
Szállítási igénye esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

06-88-592-060 ; konyvtar@krudylib.hu ; Facebook.com/kgyvk

   

Leírás

A Dűne örökre megváltozott. Paul Muad-Dib, a Kwisatz Haderach, a jövőbe látó messiás olyan folyamatokat indított el, amelyek túlnőttek az embereken, és a mindenség legfontosabb helyévé tették az Arrakist. Ám Muad-Dib nincs többé, elnyelte a sivatag mélye. Öröksége azonban tovább él.

Paul gyermekei, Leto és Ghanima kénytelenek szembenézni a sorssal, melyet a történelem nekik rendelt. Az Impérium trónjának várományosaiként nemcsak emberek milliárdjai imádják és gyűlölik őket, de a legveszedelmesebb politikai intrikák középpontjában állnak. Mi a terve Aliának, aki Régensként uralja a világegyetemet? Miért tér vissza évtizedes távollét után nagyanyjuk, Lady Jessica az Arrakisra? Kicsoda a titokzatos Prédikátor, aki a Mahdi egyháza és az új világ ellen szónokol? És hogyan változnak meg az erőviszonyok, amikor újra színre lépnek a trónfosztott Corrinók? Az ikreknek és támogatóiknak nemsokára rá kell döbbenniük, hogy az események sokkal nagyobb áldozatot követelnek tőlük, mint amire eddig gondoltak volna.

Frank Herbert A Dűne gyermekeiben továbbviszi az Atreides-dinasztia és a magával ragadó sivatagbolygó történetét. A szerző, miközben a társadalmat mozgató erőket vizsgálja, bemutatja azt is, milyen döntésekre kényszerülnek azok, akik milliárdok sorsára lehetnek hatással, és hogy az emberek gyakran olyan tettekre kényszerülnek, melyekért hatalmas árat kell fizetniük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Olvasói vélemények könyves oldalakról

A Dűne harmadik része sok szempontból érdekes mű: nemcsak az ökológiai szálat hozta vissza, hanem továbbemelte a mű nem-evilági rétegét és egy sokkal mélyebb hátteret adott az eseményeknek. Ebben a műben nemcsak a fizikai világban, hanem a karakterek elméjében is játszódik a történet, és ez a kettős szál egy megismételhetetlen elegyet alkotva válik a történet egészévé. A sorozatra jellemző hátteres mondanivaló ebben a regényben egy sokkal nehezebben kifejthető, közhelyektől mentes gondolattá alakult, ami talán méginkább illik a valós világunkra, mint az első rész tanulsága.

Sok olyan véleményt hallottam, hogy a „Dűne Gyermekeit az elborult fantasy-szál teszi tönkre”, amit meg tudok érteni, hisz ez a része a történetnek tényleg eléggé elborult, szerintem azonban ez a réteg nem csak hozzátesz a történethez, hanem egyenesen a Világirodalom legnagyobb mesterművei közé emeli a regényt.

(N_Gergo_2005)

In.: https://moly.hu

Keresés